Columns: Op de werkvloer

De lopende hond | slot

Hoe bedenk je elke keer weer een onderwerp voor een column? Op een gegeven moment heb je alles toch wel gehad? Omdat dit mijn laatste column is, sluit ik af met deze vraag van mijn dochter. De bijlage Werk van deze krant, waar ik vanaf 2006 voor schrijf, houdt...

Lees meer

Helicopterview

Ik werk op de verkoop binnendienst waar het altijd druk is. Maar ik houd me steeds meer bezig met futiliteiten dan met klanten. Of het altijd zo effectief is, vraag ik me af. Het is al goed dat je het opmerkt. Vaak zit je in een tredmolen, waarbij je automatisch...

Lees meer

Spreken in de groep

Heel vaak wordt ons in de vergadering gevraagd iets te presenteren of toe te lichten. Hoewel het maar acht personen zijn, ben ik elke keer zenuwachtig als ik voor de groep sta. Het zijn collega’s, maar ik vind het lastiger dan met een groep vreemden. Als je iets...

Lees meer

Ik krijg te weinig

Ik werk met veel plezier. Nu is laatst een nieuwe collega aangenomen, die hetzelfde werk doet als ik maar wel meer verdient. Ik vind het kinderachtig van mezelf, maar het steekt enorm. Ik neem aan dat je met je leidinggevende hebt gesproken en in ieder geval weet wat...

Lees meer

Wennen aan de flexplek

Sinds onze verhuizing hebben wij bij ons bedrijf flexplekken. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen uit angst voor een inflexibele senior door te gaan, maar ik heb er moeite mee. Het meest mis ik nog mijn directe collega’s. Ik vind jouw reactie niet zo vreemd of...

Lees meer

Neem een hond

Ik voel me al een tijdje niet echt geweldig. Ik slaap slechter en voel me vaak opgejaagd in mijn werk. Ik ben bang dat als ik zo doorga, het niet goed gaat. Wat zou ik kunnen doen tegen de stress, om erger te voorkomen? Voorkomen is beter dan genezen. Het is goed dat...

Lees meer

Na de vakantie – Let the stress begin!

Ik ben nog maar net een week terug van vakantie en kan me al bijna niet meer herinneren dat ik weg ben geweest. De agenda loopt meteen vol, ik voel me gestrest, erger me weer aan mijn baas. Kortom, het oude liedje. Ik denk dat we allemaal wel het idee hebben dat een...

Lees meer

Probleem op het werk? Los ‘t op!

Bij mij op het werk zijn er regelmatig collega’s die een conflict met elkaar hebben. Op het moment dat ze bij onze leidinggevende komen, geeft deze aan dat ze dat samen moeten oplossen. Soms gaat dat goed, maar heel vaak blijft het doorsluimeren. Conflicten horen bij...

Lees meer

We hebben er zin in!

“Ik word aardig flauw van de items hier op het werk. Voor het nieuwe jaar staan commitment, bezieling en meer van dat soort kreten centraal. Ik zal eerlijk zeggen dat ik mijn werk doe omdat er niets anders is, ik nu geen andere mogelijkheden zie, en wel gewoon een...

Lees meer

Angst is maar voor even…

Ik ben gevraagd voor een leidinggevende functie binnen de organisatie waar ik werk. Ik ben er enthousiast over, maar zie erg op tegen het houden van presentaties en het leiden van vergaderingen. Ik ben niet zo’n haantje de voorste die altijd het hoogste woord heeft....

Lees meer