Ik ben net begonnen in een leidinggevende baan. Dit is de eerste keer dat ik leiding geef. Wat zijn nu de belangrijkste tips?

Deze vraag heeft veel raakvlakken met mijn vorige column waarin ik schreef over mijn ongehoorzame jonge hond. Op de hondentraining leer ik om mij als roedelleider, dus als leidinggevende, op te stellen. Erg verhelderend. Het beste advies dat ik je dus kan geven: Laat je coachen. Mijn eigen hondencoach Linda is echt mijn reddende engel op het pad naar ultiem roedelleiderschap. Coaching dwingt je om even uit de waan van de dag te stappen, concrete vraagstukken te bespreken en te oefenen. Je krijgt een spiegel voorgehouden.

Ten tweede is het belangrijk te bepalen wat je doelen zijn. Of in mijn geval: Wat vind ik belangrijk met betrekking tot mijn hond. Mijn enige ervaring met honden was de tot op het bot verwende teckel van mijn ouders die ons hele gezin domineerde. Dat dus niet, maar wat dan wel? Denk na over wat jij wilt met de afdeling, welke koers wil je varen. Ga in gesprek met je medewerkers over de wederzijdse verwachtingen, luister goed en wees duidelijk waar je voor staat en wat jij belangrijk vindt.

Zorg dat je duidelijk communiceert. Ik doe dat nu voornamelijk door non-verbaal duidelijk te zijn. Je zal je moeten bekwamen in gesprekstechnieken. De opbouw en inhoud van het gesprek en het contact maken met medewerkers. Hoe geef je feedback en hoe motiveer je. Daarin heb ik het dan wel weer een stuk makkelijker (ik denk even aan de leverworst). Maar denk ook aan het benoemden van zaken die goed gaan, spreek je waardering uit en geef een compliment. Wees betrouwbaar, in hondentaal: Consequent. Zeg wat je doet, en doe wat je zegt.

Leer je medewerkers echt kennen. Investeer tijd en aandacht. Les van Linda: Lees je hond. Voor jou betekent dat: Wat hebben de medewerkers nodig en hoe kun jij het best bijdragen aan hun ontwikkeling? Ga structureel met elkaar in gesprek. Zorg dat je tijd maakt voor werkoverleg en dat de medewerkers geïnformeerd zijn.

Maar realiseer je ook, dat het tijd kost om je te ontwikkelen tot een goede leidinggevende. Je wilt het misschien meteen allemaal goed doen. Op alle vragen een antwoord of overal een oplossing voor. Dat is natuurlijk niet reëel. Het duurt even, voordat je het leidinggeven in de vingers hebt. Deze roedelleider is ook nog volop aan het leren, maar heeft er wel steeds meer plezier in!

Eerder verschenen in Tubantia